ORTHOMOLECULAIR

 

Sinds maart ’24 ben ik in het trotse bezit van een diploma tot Orthomoleculair Therapeut. Mijn opleiding volgde ik bij Ortho Health Foundation (www.sohf.nl).

De keuze om, buiten al mijn andere opleidingen, dit te doen kwam voort uit het feit dat veel van mijn cliënten naar mijn idee niet alleen baad zouden hebben bij begeleiding van het psychische gedeelte maar ook bij voeding, suppletie en leefstijl. En ik zou ik niet zijn als ik dat niet ‘goed’ wil doen, dus dan volg je een opleiding!

 

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar het lichaam stoffen aan te bieden die het optimaal kan gebruiken en verwerken om gezondheid te behouden of te herstellen. Tevens wordt er vaak gekeken naar voeding en leefstijl.

Orthomoleculaire therapie is onder andere specifiek in te zetten bij problemen op het gebied van bloedsuikerspiegel, hormonen, maag/darm, vermoeidheid, huid, overgevoeligheid, vermoeidheid. Let wel: het kan nooit de reguliere geneeskunde vervangen, wel is het vaak een mooie aanvulling er op.

 

Vanuit een uitgebreide intake in combinatie met een vragenlijst die je van mij van te voren opgestuurd krijgt, krijg ik inzicht in je vraag en leefstijl. Aan het eind van de intake maken we samen een plan en besluiten we of er eventueel verder bloed en/of ontlasting onderzoek wenselijk is. Met dit eerste plan kan je meteen aan de slag (denk hierbij aan het aanvullen van vitamines en mineralen, stress reduceren, voeding aanpassen en beweging), na een week of drie is onze vervolg afspraak. Hierin bespreken we je voortgang en de eventuele uitslagen. We passen het eerste plan zo nodig aan. De volgende afspraak is dan weer over drie weken.

 

Je kunt bij mij terecht voor alleen Orthomoleculaire Therapie, maar veel mooier is natuurlijk gebruik te maken van alles wat ik je te bieden heb op psyche- en gezondheidsgebied en te kijken naar jou als geheel!

 

Omdat ik een samenwerking aangegaan ben met Vitakruid kan ik jullie deze supplementen aanbieden met korting.

15% als je het via mij besteld, 10% bij gebruik van de volgende kortingscode: LivelyVitakruid-10